Clubs en Cursussen

Timmeren, computeren, pizza's of koekjes bakken, je eigen groenten kweken, breakdance, toneelspelen, game design, tekenen en schilderen?
Er zit vast wel iets bij wat jij leuk vindt om te gaan doen. 

Veel clubs en cursussen zijn bij Casca zelf. Op sommige scholen organiseert
Casca cursussen als buitenschoolse activiteit of als onderdeel van de Brede School.

activiteit dag tijd startdatum
  Knutselclub 5-10 jaar woensdag 13:30 - 15:15 uur 10 sep 2014

Renate en Mari?lle bedenken iedere week iets anders om te knutselen. Met papier en stof, karton en verf zijn de jongens en meisjes in een gezellige sfeer creatief bezig. Zo ontdekken ze wat ze van verschillende materialen kunnen maken en hebben plezier in het samen knutselen.
We knutselen natuurlijk ook voor feestdagen als sinterklaas, kerst, pasen, moeder- en vaderdag. Kijk op www.casca.nl voor het programma. De kinderen moeten vooraf worden aangemeld bij de receptie van Casca in de Luifel.
De kosten zijn met ingang van 1 januari 2015 per keer € 5,--.


Meer informatie
  Decembertraktaties 6-12 jaar maandag 15:30 - 17:00 uur 01 dec 2014

Docente:  Christine de Haan

Wij gaan lekkere dingen voor Sinterklaas en Kerst maken. Je kunt de recepten thuis makkelijk nog een keer maken.Meer informatie
  Kook- en bakclub 6-8 jaar maandag 15:30 - 17:00 uur 19 jan 2015

Docente: Christine de Haan

Help jij al graag met koken en bakken? Dan is deze club wat voor jou. We maken allerlei lekkere hapjes.
Neem een koektrommel mee, om het lekkers mee naar huis te kunnen nemen.


Meer informatie
  Typevaardigheid 10-12 jaar maandag 16:00 - 17:30 uur 19 jan 2015

Docent: Ed Bunschoten

Goed kunnen werken met een toetsenbord begint met goed en snel kunnen typen. Je leert volgens het tienvingersysteem blindtypen op een leuke en gezellige manier. Met oefeningen vanaf het beeldscherm en herhalingsopdrachten uit het lesboek. Met de meegeleverde software kun je ook thuis veel oefenen. Er is alleen aandacht voor typevaardigheid, niet voor briefopmaak, memo's, tabellen e.d.
Deze cursus is niet geschikt voor gebruikers van een Apple-computer.


Meer informatie
  Tekenen en acrylschilderen 10-12 jaar dinsdag 16:00 - 18:00 uur 20 jan 2015

Docente: Dominica Dogge

Stel je voor: een levensgroot papier, een echte schildersezel in een echt schildersatelier. Met potlood maak je eerst een schets. We praten samen over hoe je iets het beste op papier krijgt. Je maakt een verfpalet. En dan... roer je met een kwast in de acrylverf en mengt allerlei kleuren door elkaar. Zo leer je weergeven wat je gezien hebt met kleuren, perspectief, schaduw en licht. Je werkt naar opdracht en naar je eigen fantasie.
Ook werken we met materialen als pastelkrijt, aquarelverf en kleurpotlood. Voor jonge mensen die graag nog beter willen leren tekenen en schilderen.


Meer informatie
  Muziek voor kind & ouder (0,5 - 2,5 jaar) woensdag 09:00 - 10:00 uur 21 jan 2015

De cursus Muziek voor kind & ouder bestaat niet alleen uit donzige deuntjes en liedjes uit grootmoeders tijd. De muzieklessen zijn ook geschikt voor stoere papa's en mama's met hun jonge zoons en dochters die samen plezier willen maken. Speciaal voor de baby en dreumes van deze tijd heeft de docente liedjes van nu ge?ntegreerd dus zowel de spelletjes als de muziek zijn aangepast aan de kinderen. U als ouder kan ook zelf een liedje aandragen in de muzieklessen. Uw baby, peuter of dreumes is de wereld volop aan het ontdekken. Dus waarom niet eerst van alles proberen! Dansen, muziek maken, van alle instrumenten proeven. Dit doen we allemaal tijdens de muziekles. Gezellig vanuit uw veilige schoot ervaart uw kind samen met u de basis van muziek. Vingerspelletjes, wiegen op ritmes en zingen komen voorbij. Ook wordt de nadruk gelegd op de eerste woordenschat van kinderen. Korte rijmpjes en spelletjes stimuleren de taalontwikkeling.

De cursus Muziek voor kind & ouder is leerzaam, veelzijdig en legt een mooie basis voor de verdere muzikale ontwikkeling. Uw kind leert tijdens de muziekles plezier te hebben in het luisteren naar muziek, zelf muziek te maken en leert muziek te durven maken. En oefent het ritmegevoel, het gehoor en de stem. Tijdens de muzieklessen komen allerlei muzikale vormen aan bod. Maat, ritme, melodie, hoog, laag, sterk, zacht, lang kort, worden op een speelse manier behandeld.

Samenspel is een belangrijk onderdeel van muziek maken. Bij de lessen wordt er dan ook in groepen gewerkt, de grootte van zo'n groep is 8 tot 10 volwassenen met hun kind. Zodoende hebben de kleintjes een prachtige basis om uit te groeien tot muzikale kinderen. 

De ouders hebben gelegenheid elkaar te ontmoeten tijdens de 40 minuten durende les en kunnen daarna napraten tijdens een kopje koffie.

Over de docente
: Sylvia Bijleveld is docente Algemeen Muzikale Vorming (AMV). Dit schooljaar verzorgt zij AMV-lessen voor kinderen bij Gitaarles Haarlem. In juni 2005 studeerde ze af als sociaal pedagoog. De laatste jaren is ze actief met muziek en creatieve expressie op verschillende buitenschoolse opvangcentra en in haar muziekbedrijf als muziekdocente.
Sylvia: 'Ik ben zeer bedreven in het muzikaal begeleiden en stimuleren van kinderen. Daarnaast speel ik al vanaf mijn kindertijd toetsen. Vanuit mijn bedrijf Kunst Vol Liefde verzorg ik muziekworkshops op kinder- en verjaardagsfeestjes, tijdens bedrijfsuitjes, familiefeestjes en voor scholen, koren en muziekverenigingen.'


Meer informatie
  Muziek voor kind & ouder (2,5- 4 jaar) woensdag 10:00 - 11:00 uur 21 jan 2015

De cursus Muziek voor kind & ouder bestaat niet alleen uit donzige deuntjes en liedjes uit grootmoeders tijd. De muzieklessen zijn ook geschikt voor stoere papa's en mama's met hun jonge zoons en dochters die samen plezier willen maken. Speciaal voor de baby en dreumes van deze tijd heeft de docente liedjes van nu ge?ntegreerd dus zowel de spelletjes als de muziek zijn aangepast aan de kinderen. U als ouder kan ook zelf een liedje aandragen in de muzieklessen. Uw baby, peuter of dreumes is de wereld volop aan het ontdekken. Dus waarom niet eerst van alles proberen! Dansen, muziek maken, van alle instrumenten proeven. Dit doen we allemaal tijdens de muziekles. Gezellig vanuit uw veilige schoot ervaart uw kind samen met u de basis van muziek. Vingerspelletjes, wiegen op ritmes en zingen komen voorbij. Ook wordt de nadruk gelegd op de eerste woordenschat van kinderen. Korte rijmpjes en spelletjes stimuleren de taalontwikkeling.

De cursus Muziek voor kind & ouder is leerzaam, veelzijdig en legt een mooie basis voor de verdere muzikale ontwikkeling. Uw kind leert tijdens de muziekles plezier te hebben in het luisteren naar muziek, zelf muziek te maken en leert muziek te durven maken. En oefent het ritmegevoel, het gehoor en de stem. Tijdens de muzieklessen komen allerlei muzikale vormen aan bod. Maat, ritme, melodie, hoog, laag, sterk, zacht, lang kort, worden op een speelse manier behandeld.
Samenspel is een belangrijk onderdeel van muziek maken. Bij de lessen wordt er dan ook in groepen gewerkt, de grootte van zo'n groep is 8 tot 10 volwassenen met hun kind. Zodoende hebben de kleintjes een prachtige basis om uit te groeien tot muzikale kinderen.

De ouders hebben gelegenheid elkaar te ontmoeten tijdens de 40 minuten durende les en kunnen daarna napraten tijdens een kopje koffie.

Over de docente: Sylvia Bijleveld is docente Algemeen Muzikale Vorming (AMV). Dit schooljaar verzorgt zij AMV-lessen voor kinderen bij Gitaarles Haarlem. In juni 2005 studeerde ze af als sociaal pedagoog. De laatste jaren is ze actief met muziek en creatieve expressie op verschillende buitenschoolse opvangcentra en in haar muziekbedrijf als muziekdocente.
Sylvia: 'Ik ben zeer bedreven in het muzikaal begeleiden en stimuleren van kinderen. Daarnaast speel ik al vanaf mijn kindertijd toetsen. Vanuit mijn bedrijf Kunst Vol Liefde verzorg ik muziekworkshops op kinder- en verjaardagsfeestjes, tijdens bedrijfsuitjes, familiefeestjes en voor scholen, koren en muziekverenigingen.'


Meer informatie
  Kook- en bakclub 8-12 jaar woensdag 15:00 - 16:30 uur 21 jan 2015

Docente: Christine de Haan

Je gaat allerlei lekkere gerechtjes bereiden, zoals pasta, pizza's, koekjes, broodjes en taarten! Neem een koektrommel mee om de gerechten mee naar huis te kunnen nemen. Alle recepten krijg je mee in een handige map, zodat je ook thuis kunt koken en bakken.
We sluiten de cursus op een feestelijke manier af!


Meer informatie
  Houtbewerking 7-10 jaar beginners donderdag 16:00 - 17:30 uur 22 jan 2015

Docent: Fred van der Pols

In deze cursus leer je het echte timmergereedschap goed te gebruiken. Het gereedschap bestaat o.a. uit: zagen, hamers, beitels, raspen, handboren, timmermanspotloden, duimstokken en nog veel meer.
De docent heeft een leuk en leerzaam programma voor je samengesteld. Je maakt bijvoorbeeld een auto, een boot, een trein enz. Wil je na afloop van deze cursus nog beter leren houtbewerken, dan kan je meedoen aan de vervolgcursus houtbewerking.
De cursus is voor zowel meisjes als jongens geschikt en de prijs is inclusief materiaal.


Meer informatie
  Tekenen en schilderen 13+ donderdag 16:00 - 18:00 uur 22 jan 2015

Docente: Dominica Dogge
Was tekenen altijd al je grootste talent, maar komt het er niet meer van nu je op de middelbare school zit? Hier is dan je kans om het weer vaker te gaan doen! Met een wit vel voor je neus weet je wel wat, maar niet hoe je het moet tekenen. We gaan dieper in op het schetsen, het uitwerken hiervan in een tekening, beeldbegrippen en materialenkennis. We kijken naar elkaars werk en naar dat van andere kunstenaars. Het plezier en ervaren van 'flow' staat voorop.


Meer informatie
  Breakdance 12+ donderdag 17:00 - 18:00 uur 22 jan 2015

Docent: Ruud Duivis
Breakdance is een mix van acrobatiek en discodans, die eind jaren 70 is ontstaan in new York. Jongeren daagden elkaar uit op de dansvloer. Er werd gedanst in plaats van gevochten! Je leert in de cursus allerlei walks, spinnings en andere moves. Aan het eind van de cursus geef je een voorstelling in de theaterzaal van de Luifel.


Meer informatie
  Houtbewerking 7-10 jaar vervolg en 11+ donderdag 18:00 - 19:30 uur 22 jan 2015

Docent: Fred van der Pols

In de beginnerscursus leer je het echte timmergereedschap zoals zagen, hamers, beitels, raspen, handboren, timmermanspotloden en duimstokken, goed te gebruiken en heeft de docent een leuk en leerzaam programma voor je samengesteld.
Zo maak je een auto, een boot, een trein enz.
Wie de beginnerslessen heeft gevolgd of ouder dan 11 jaar is, kan in deze vervolgcursus nog beter leren houtbewerken. Je mag dan eventueel ook zelf een ontwerp bedenken en uitvoeren.
De cursus is geschikt voor meisjes en jongens en de prijs is inclusief materiaal.


Meer informatie
  Tekenen en schetsen 7-9 jaar vrijdag 16:00 - 17:30 uur 23 jan 2015

Docente: Dominica Dogge

Met een hoofd vol idee?n en een papier voor je neus weet je wel wat, maar niet hoe je het moet tekenen. Waar ga je beginnen? Welke hulpmiddelen zijn er? Hoe maak je dat iets net echt lijkt? De kinderen leren via allerlei onderwerpen te schetsen en van die schets een tekening te maken. Soms gebruiken we kleur in de vorm van potlood of krijt.
Een verhelderende cursus voor kinderen die heel graag nog beter willen leren tekenen.


Meer informatie