Clubs en Cursussen

Timmeren, computeren, pizza's of koekjes bakken, je eigen groenten kweken, breakdance, toneelspelen, game design, tekenen en schilderen?
Er zit vast wel iets bij wat jij leuk vindt om te gaan doen. 

Veel clubs en cursussen zijn bij Casca zelf. Op sommige scholen organiseert
Casca cursussen als buitenschoolse activiteit of als onderdeel van de Brede School.

activiteit dag tijd startdatum
  Knutselclub 5-10 jaar woensdag 13:30 - 15:15 uur 10 sep 2014

Renate en Mariëlle bedenken iedere week iets anders om te knutselen. Met papier en stof, karton en verf zijn de jongens en meisjes in een gezellige sfeer creatief bezig. Zo ontdekken ze wat ze van verschillende materialen kunnen maken en hebben plezier in het samen knutselen.

We knutselen natuurlijk ook voor feestdagen als sinterklaas, kerst, pasen, moeder- en vaderdag. Kijk op www.casca.nl voor het programma. De kinderen moeten vooraf worden aangemeld bij de receptie van Casca in de Luifel.

De kosten zijn per keer € 4,--. Een kaart voor 10 keer kost € 37,50


Meer informatie
  Kung fu 8-11 jaar en 12-15 jaar zaterdag 13:30 - 14:30 uur 29 nov 2014

Docent Roy J.J. van den Bergh

Kung Fu is in de westerse wereld bekend geworden door Bruce lee en Jacky Chan als een vechtsport. Het is echter veel meer een sportieve training, die goed is voor de motoriek en gezien moet worden als een zelfverdedigingsport. In de lessen beoefenen we een stijl die eenvoudig en snel is te leren. De lessen zijn gemixt, waarbij jongens en meisjes van verschillende leeftijden samen les krijgen in groepen van drie niveaus. Variërend van lineair trainen of in de acht windrichtingen. Spelenderwijs wordt het lichaam (grove en fijne motoriek) en geest (assertiviteit en weerbaarheid) getraind. Door de Kung Fu / Wushu werken kinderen aan lichamelijke groei (grove en fijne motoriek), balans, evenwicht en flexibiliteit. Tevens worden ook assertiviteit, zelfvertrouwen en mentale weerbaarheid op een natuurlijke manier tijdens de lessen ontwikkeld.

Docent is Roy J.J. van den Bergh (Rijkserkend Leraar Martial Arts (LMA)) die in 1979 voor het eerst met Tai Chi Chuan in aanraking kwam, maar zich toen met andere disciplines bezig hield zoals judo en kickboksen, omdat hij toen dacht dat Tai Chi Chuan meer iets voor later (lees als hij ouder) was. Begin jaren 90 begon hij zichzelf te trainen vanuit instructieboeken, maar behaalde niet het gewenste resultaat. Met hulp van verschillende Si-fu (leraar/meester) is dat wel gelukt. Roy van den Bergh heeft in 1999 De Badhoevedorpse en Hoofddorpse school van de Dertien Technieken KEN opgericht. Hij traint hier al vele jaren met succes groepen en individuen van jong tot oud. Onlangs kreeg de school nog het Keurmerk Fight Right van het NIVM (Nederlands Instituut Vechtsport & Maatschappij). Een keurmerk dat aangeeft dat het goed zit met de kwaliteit van de docent en zijn lessen.


Meer informatie
  Decembertraktaties 6-12 jaar maandag 15:30 - 17:00 uur 01 dec 2014

Docente:  Christine de Haan

Wij gaan lekkere dingen voor Sinterklaas en Kerst maken. Je kunt de recepten thuis makkelijk nog een keer maken.Meer informatie
  Typevaardigheid 10-12 jaar maandag 16:00 - 17:30 uur 19 jan 2015

Docent: Ed Bunschoten

Goed kunnen werken met een toetsenbord begint met goed en snel kunnen typen. Je leert volgens het tienvingersysteem blindtypen op een leuke en gezellige manier. Met oefeningen vanaf het beeldscherm en herhalingsopdrachten uit het lesboek. Met de meegeleverde software kun je ook thuis veel oefenen. Er is alleen aandacht voor typevaardigheid, niet voor briefopmaak, memo's, tabellen e.d.
Deze cursus is niet geschikt voor gebruikers van een Apple-computer.


Meer informatie
  Digitale fotografie voor kinderen dinsdag 16:00 - 17:30 uur 20 jan 2015

Docente: Jet Heyse.

Je gaat aan de slag met je digitale camera. We kijken naar de techniek van het fotograferen, maar gaan vooral veel fotograferen. We zoeken naar een compositie die het onderwerp er het best uit laat komen. Wordt de foto misschien mooier (of grappiger) vanuit een ander standpunt?

De cursus is opgezet met theorie, voorbeelden en opdrachten. Juist door veel te fotograferen worden je foto's beter en leer je je camera goed kennen zodat je de perfecte foto kunt maken!

We gaan er van uit dat je je eigen camera meeneemt. Iedere digitale camera is geschikt.


Meer informatie
  Breakdance 8-11 jaar donderdag 16:00 - 17:00 uur 22 jan 2015

Docent: Ruud Duivis Breakdance is een mix van acrobatiek en discodans, die eind jaren 70 is ontstaan in New York. Jongeren daagden elkaar uit op de dansvloer. Er werd gedanst in plaats van gevochten! Je leert in de cursus allerlei walks, spinnings en andere moves. Aan het eind van de cursus geef je een voorstelling in Theater de Luifel.


Meer informatie
  Tekenen en schilderen 13+ donderdag 16:00 - 18:00 uur 22 jan 2015

Docente: Dominica Dogge

Was tekenen altijd al je grootste talent, maar komt het er niet meer van nu je op de middelbare school zit? Hier is dan je kans om het weer vaker te gaan doen! Met een wit vel voor je neus weet je wel wat, maar niet hoe je het moet tekenen. We gaan dieper in op het schetsen, het uitwerken hiervan in een tekening, beeldbegrippen en materialenkennis. We kijken naar elkaars werk en naar dat van andere kunstenaars. Het plezier en ervaren van 'flow' staat voorop.


Meer informatie
  Breakdance 12+ donderdag 17:00 - 18:00 uur 22 jan 2015

Docent: Ruud Duivis.

Breakdance is een mix van acrobatiek en discodans, die eind jaren 70 is ontstaan in new York. Jongeren daagden elkaar uit op de dansvloer. Er werd gedanst in plaats van gevochten! Je leert in de cursus allerlei walks, spinnings en andere moves. Aan het eind van de cursus geef je een voorstelling in Theater de Luifel.


Meer informatie