Activiteiten en cursussen

Samen met anderen je talenten (en jezelf) ontdekken of juist lekker ontspannen bezig zijn. Het kan bij Casca! Met een scala aan korte en langere cursussen en activiteiten, waarin u anderen ontmoet en samen leert, is er voor elk wat wils. 

Naast het reguliere programma voor iedereen, hebben we ook een speciaal aanbod
voor 55+. Heeft u als doel om kennis uit te breiden, iets te creëren, in beweging te zijn of sociale contacten op te bouwen? Bij Casca kan het allemaal!

De regels, die we hanteren voor de inschrijving van cursussen en activiteiten staan hier beschreven.

Nieuws:

Fitheidstest Heemstede druk bezocht

Zaterdag 22 februari werd er een speciale fitheidstest georganiseerd in Heemstede. 
Deze activiteit werd aangeboden door de gemeente Heemstede in samenwerking met Sportservice Heemstede-Zandvoort en CASCA. De fitheidstest is bedoeld voor inwoners in de leeftijd van 65 - 75 jaar die niet of weinig sporten of lichaamsbeweging hebben. Met aansluitend de mogelijkheid om in te schrijven op kennismakingsactiviteiten waar alle heemstedenaren aan deel kunnen nemen, ook als deze niet op de fitheidstest zijn geweest.

Fitheidstest

Voor de fitheidstest werden in januari persoonlijke uitnodigingen verstuurd naar alle 65+’ers in Heemstede en hebben zich ruim 325 deelnemers aangemeld. De fitheidstest, speciaal voor 65-plussers ontwikkeld, meet onder meer uithoudingsvermogen tijdens het wandelen, lenigheid, handvaardigheid, knijpkracht, reactiesnelheid en bloeddruk. Aan het einde van de fitheidstest werden alle losse test resultaten ingevoerd in een computersysteem en werd het resultaat zichtbaar gemaakt waarna de deelnemers een beweeg advies konden krijgen bij adviseurs van CASCA, FM Health en/of MBVO lesgevers. De meeste bezoekers van de fitheidstest verlieten de groenendaalsporthal met een concreet sportaanbod en voor de twijfelaars was er de mogelijkheid om in te schrijven voor de sportkennismakingsactiviteiten om alsnog tot een beweegkeuze te komen

Plezier in bewegen

De Groenendaalsporthal bruiste van de energie. Naast deelname aan de fitheidstest konden bezoekers deelnemen aan clinics van zowel GSV, bewegen op muziek, als hockeyclub Alliance met drie pittige fithockey lesjes. Hoewel de meeste bezoekers druk waren met de fitheidstest werd er wel degelijk met een schuinoog gekeken naar het goede voorbeeld van sportieve leeftijdsgenoten. Op dat zelfde moment konden de 65+’ers ook deelnemen aan zogenaamde E-games. Denk hierbij aan de bekende dansmatten of kinect game waarbij je eigen lichaam de controller is en speler iets of iemand bestuurd op een groot beeldscherm. Interactieve beweeggames zijn HOT bij de jeugd, maar nu dus ook onder de 65+’ers.

Bewegingsactiviteiten

Aansluitend op de fitheidstest worden alle 65+’ers uit Heemstede uitgenodigd om in maart deel te nemen aan diverse kennismakingsactiviteiten op het gebied van bewegen. Tijdens deze introductie lessen kunnen 65+’ers kennis maken met verschillende bewegingsvormen in Heemstede. De betreffende vereniging of organisatie zorgt voor gevarieerde, verantwoorde en veilige lessen in een ontspannen sfeer. Vindt u na de kennismakingslessen de (sport)activiteit echt leuk, dan kunt u lid worden van de vereniging of organisatie, maar dit is niet verplicht.

Indien u interesse heeft in deelname aan de kennismakingsactiviteiten of een aanbod heeft voor de doelgroep 65+, dan kunt u contact opnemen met Sportservice Heemstede-Zandvoort, tel. 023-573 46 79 of mail naar info@sportserviceheemstedezandvoort.nl. Gezamenlijk maken wij Heemstede sportief!