BSO Voorweg

Voorweg 24 (op het achterplein van de Voorwegschool)
Heemstede
(023) 548 38 39
voorweg@casca-kinderopvang.nl

Landelijk register kinderopvang LRK 164 691 790
GGD onderzoeksrapport: september 2016

Eind 2015 onderzocht KlantOK de klanttevredenheid. Ouders gaven BSO Voorweg een 7,6 als eindcijfer. De betrokkenheid van de medewerkers kreeg een 8,3. De mate waarin uw kind zich prettig voelt op de BSO scoorde een 7,8

Groepen

BSO Voorweg biedt buitenschoolse opvang aan maximaal 30 kinderen van 4-12 jaar.
De kinderen zijn verdeeld in 2 basisgroepen. Een basisgroep voor jonge kinderen en een voor de oudere kinderen. Deze basisgroepen hebben vaste pedagogisch medewerkers. Zij zijn mentor van de kinderen en aanspreekpunt voor ouders. 

Op de lange middagen (woensdag en vrijdag) worden groepen gecombineerd. Woensdagmiddag zijn alle kinderen van BSO de Voorweg, de Molenwerf en de Nicolaas Beets op de locatie van de Molenwerf, vrijdagmiddag op de locatie van de Nicolaas Beets.

Team

Pedagogisch medewerkers:Patricia van der Aa, Faye Koopman, Conny Nieuwenboom
Leidinggevende: Marion Höcker

Wat valt op

  • voetbalkooi op het plein, groot veld op loopafstand
  • internationaal team
  • huiselijke inrichting met grote tafels, waaraan wordt geknutseld, gezongen en gebabbeld.

Marion Höcker leidinggevende BSO Voorweg

“We hebben hier twee lokalen, zodat we jongere en oudere kinderen kunnen bieden waar ze behoefte aan hebben. Het maakt het vooral voor de jongsten overzichtelijk en duidelijk. We vinden het belangrijk dat de kinderen zich prettig en vertrouwd voelen. We werken met stamgroepen met een naam, een vaste stamtafel, een vertrouwd gezicht (mentor) en vaste rituelen rond jaarfeesten, verjaardagen en afscheid. Op deze manier kunnen we de kinderen structuur en veiligheid bieden. We kunnen beschikken over de gymzaal van school.
Onlangs hebben de oudere kinderen een naaicursus gehad op echte naaimachines!
Het plein met voetbalkooi is fantastisch. De grotere kinderen mogen zelfstandig buitenspelen, al houden we natuurlijk altijd een oogje in het zeil. Soms gaan groepjes onder begeleiding voetballen op het veld bij de Meerweg.
In de vakanties bieden we extra activiteiten aan, vaak gekoppeld aan een thema. Laatst bijvoorbeeld stonden allerlei beroepen centraal. We zijn toen naar de banketbakker, brandweer en boerderij geweest. We gaan ook regelmatig de natuur in, naar het Groenendaalse bos.
De oudere kinderen hebben in de vakanties hun eigen programma. Onlangs gingen ze schaatsen en een speurtocht doen in Haarlem.
Bijzonder aan deze BSO vind ik ook het internationale gezelschap; kinderen en pedagogisch medewerkers met verschillende culture achtergronden.”

Patricia van der Aa, pedagogisch medewerker BSO Voorweg
“We doen veel creatieve activiteiten. Als kinderen zin hebben schuiven ze aan. Verven, of sneeuwpopjes maken van witte sokken. Ook de naaimachine is heel populair. Belangrijk vind ik dat de kinderen zin hebben om na school hierheen te gaan, als leuke afsluiting van de middag. Het is hun tijd en hun plezier. We laten ze ook meedenken over activiteiten en thema’s. Voor de namen van de groepen zijn zelfs verkiezingen gehouden!”

Koen Radstake, vader van tweeling Mare en Tijn (6) en Evy (8)
“Fijn dat de BSO zo dicht bij school zit. Ook de constantheid in het team vinden wij heel prettig. Vertrouwde gezichten, voor de kinderen en voor ons! Er is ook altijd gelegenheid om dingen te bespreken. De kinderen hebben het naar hun zin, voelen zich thuis en kunnen hier heerlijk spelen.”

Mette (10) en Isabelle (10) van de Voorwegschool
“We hebben hier een naaimachine waar we op mogen werken. Laatst gaf een mevrouw daar een cursus over. Heel leuk! We spelen ook vaak buiten. Meestal gaan we dan hockeyen.”

Majda Deidan, pedagogisch medewerker BSO Voorweg
“We begeleiden kinderen hier tussen school en thuis. De BSO moet een veilige omgeving zijn met een gezellige sfeer. De kinderen kennen elkaar, en er is een vast team van leidsters.
Grotere kinderen mogen helpen bij de kleinere, dat vinden beide groepen geweldig.
Het contact met ouders is prima. Communicatie en vertrouwen vinden we belangrijk. Als er iets is bespreken we het dezelfde dag, en anders zijn we altijd bereikbaar via de mail.”

Inge Truijens, moeder van Jorn (7) en Tim (9)
“De jongens vinden het hartstikke leuk hier! Ze kijken er echt naar uit. De eerste paar keer wilde Jorn niet eens mee naar huis, omdat hij net lekker aan het kleuren was. Knutselen, maar ook spelletjes doen vinden ze geweldig. De leidsters zijn heel creatief.
Belangrijk aan een BSO vind ik dat ze kinderen met liefde en waardes bezighouden en laten spelen. Het moet vertrouwd voelen. De klik is er, en dat voelt prettig.
De leidsters praten je altijd even bij over wat ze die dag hebben gedaan. Ik ben ook een paar keer op de Lenteborrel geweest. Erg gezellig!”