BSO Bronstee

Overboslaan 30 (op het schoolplein van dependance Crayenesterschool)
Heemstede
(023) 548 38 35
Groep Banjers en Bengels: bronstee@casca-kinderopvang.nl
Groep Bikkels: bronstee8plus@casca-kinderopvang.nl

Landelijk register kinderopvang LRK 215 648 158
GGD onderzoeksrapport januari 2016

Eind 2015 onderzocht KlantOK de klanttevredenheid. Ouders gaven BSO Bronstee een 8,2 als eindcijfer. De betrokkenheid van de medewerkers kreeg een 8,1. De mate waarin uw kind zich prettig voelt op de BSO scoorde een 8.

Groepen

BSO Bronstee biedt buitenschoolse opvang aan maximaal 80 kinderen. De kinderen van   4-6 jaar worden opgevangen in 2 basisgroepen: de  Banjers en Bengels. Iedere groep bestaat uit 20 kinderen. De kinderen van 6 jaar en ouder worden opgevangen bij de Bikkels. De Bikkels hebben 2 basisgroepen van 20 kinderen. Alle basisgroepen hebben vaste pedagogisch medewerkers. Ieder kind heeft een eigen vaste mentor die aanspreekpunt is voor de ouders.

Team

Pedagogisch medewerkers Banjers/Bengels: Nicole Balm, Sabine van der Laan - Vooren, Michelle Lichtleitner en Merel Lambermon
Pedagogisch medewerkers Bikkels: Sander Pagie, Annelore Schnetller en Sonja Roomer, Shirley Coenraad
Leidinggevende: Martha van der Lem

Wat valt op

  • dynamische locatie in een jaren ’30 schoolgebouw
  • extra speellokaal met zachte vloer: lekker dansen en bewegen
  • gezellige en huiselijke sfeer

Martha van der Lem, leidinggevende BSO Bronstee
“Kinderen krijgen hier letterlijk en figuurlijk de ruimte om zich te ontwikkelen. Vijf ruime lokalen en een groot plein, en pedagogisch medewerkers die er voor de kinderen zijn, maar die ze ook hun eigen dingen laten doen.
Ouders zijn blij met de vaste teams pedagogisch medewerkers die al lang in de professionele kinderopvang werken. De vertrouwde gezichten van de medewerkers maken dat ouders hun kinderen met een gerust hart naar de BSO brengen.
We vinden het belangrijk dat kinderen in contact komen met de natuur. Daarom huren we
in vakanties vaak een scoutinggebouw in het Groenendaalse bos voor allerlei activiteiten, zoals een speurtochten en hutten bouwen. Maar ook poppentheater in de Luifel voor de kleintjes, of een workshop schilderen voor de oudere kinderen staat op het vakantieprogramma.
De Bikkels doen veel aan techniek. Ze halen regelmatig tweedehands materiaal zoals computers die ze uit elkaar halen. Ook werken ze met speciale techniekdozen.”

Sander Pagie, pedagogisch medewerker BSO Bronstee Bikkels
“Op deze leeftijd, 6-12, zijn kinderen nog heel vrij in hun denken. Dat blijf ik nog steeds fantastisch vinden, ook na 21 jaar werken in de kinderopvang. Ook de harmonie tussen leeftijdsgroepen is mooi om te zien.
Kinderen zijn hier in hun vrije tijd. Dus moet het een feestje zijn. Zij bedenken wat ze willen, wij kijken hoe we dat kunnen organiseren. Ik hou erg van creatieve uitspattingen; schilderen, graffiti, verf op papier gooien.
Bijzonder aan Casca is dat het niet-commerciële kinderopvang biedt. Elke opvang zegt dat kinderen voorop staan, maar hier wordt er écht rekening mee gehouden, ook in het beleid. Het is minder zakelijk en de lijntjes zijn kort. Dat werkt prettig.”

Matthijs (8) van de Crayenesterschool
“Ik kom 3 middagen naar de BSO. Binnenspelen vind ik het allerleukst. Tekenen, of hutten bouwen in de kussenhoek.”

Kick (9) van de Jacobaschool
“Knutselen en tekenen vind ik leuk. Bij de BSO krijg je andere ideeën dan op school. Leuk om weer eens iets nieuws te maken.”

Julian (8) van de Crayenesterschool
“Voetballen doe ik het allerliefst. Ik train ook op woensdagmiddag; meestal brengt en haalt Sander me. Binnen vind ik de computer en de kussenhoek leuk.”

Merel Lambermon, pedagogisch medewerker BSO Bronstee Banjers/Bengels
“Ik ga altijd met plezier naar m’n werk. Fijn van deze locatie vind ik dat er veel lichtinval van buiten is. Het liefst doe ik iets creatiefs met de kinderen. Spelletjes of iets bakken is ook leuk. Maar het leuke is dat je met kinderen nooit precies weet hoe de dag loopt! De ene keer willen ze knutselen, de andere keer dansen.
De dingen die ze zien, de verhalen die ze vertellen vind ik mooi. Ze houden elkaar ook goed in de gaten en zijn heel behulpzaam voor elkaar”.

Edwin Heidelberg, vader van Jasper (9), oudercommissielid sinds 2010
“Jasper zat de eerste jaren op BSO Jacoba. Toen hij 6 was stroomde hij door naar de Bronstee. Die leeftijdsopbouw in de verschillende groepen is prettig voor de kinderen. En de overstap en integratie in de groepen verloopt prima. Kinderen kennen elkaar en stromen eenvoudig door.
De BSO is ook een plek waar de kinderen rust krijgen en hun eigen dingen kunnen doen. Ze hebben het al druk genoeg op school, sport, en andere activiteiten. Casca investeert veel met de middelen die beschikbaar zijn.
Inbreng van ouders is belangrijk. Casca staat daarvoor open en doet er ook iets mee. Zo zijn ze de afgelopen jaren actiever geworden in het organiseren van een leuk schoolvakantieprogramma. Als oudercommissie hebben we daar ook een actieve rol in gespeeld. Net als in de standaardisatie van het voedingsbeleid en internetbeleid op de locaties.”

Nicole Balm, pedagogisch medewerker BSO Bronstee Banjers/Bengels
“Werken met kinderen is het leukste dat er is! Het liefst doe ik iets actiefs. Lekker bewegen, dat is echt een uitlaatklep voor ze. En het bevordert de motoriek. Ik ben ook kleuter-/peuteryogadocent. In het speellokaal, maar ook gewoon aan tafel zijn we soms ongemerkt met yoga bezig.
De puurheid van de kinderen, het vertrouwen dat ze in je hebben vind ik het allermooiste. Eerst ben je een ‘vreemde’ voor ze, maar al snel leggen ze alles in jouw handen. Daar moet je heel zorgvuldig en integer mee omgaan.”